22 Temmuz 2007 Pazar

Güzel ve Dahi`nin yapımcısından tepki

Güzel ve Dahi” programının yapımcısı Fatih Aksoy, programın yayından kaldırılmasını isteyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya sert tepki gösterdi: Aynaya bakıp bana kızmayın!

İSTANBUL - NTV yayınına katılan Fatih Aksoy, Show TV’de yayınlanan “Güzel ve Dahi” adlı programının, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun iddia ettiği gibi “Güzel ve aptal” klişesinde olmadığını savundu. Programın yayından kaldırılmasını isteyen Çubukçu’nun Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın “Her durumdan vazife çıkarma bakanlığı” olmadığını belirten Aksoy, “Bir programı sevmeyebilirsiniz, ancak RTÜK’e başvurarak kaldırılmasını istemek ne demektir? Bakan Çubukçu gitsin, boşandı diye öldürülen kadınlarla, kendi bakanlığına bağlı yurtlarda dayak yiyen ve tecavüze uğrayan çocuklarla ilgilensin. ÖSS’de sıfır alan 47 bin öğrenciye kızsın. Aynaya bakıp bana kızmayın” dedi.

Programın özel bir format olduğunu ve dünyada 15 ülkede yayınladığını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

“Bunlar tartışma yaratan programlardır. Bir konu, seyredilsin, konuşulsun ve tartışılsın diye yapılır. TV’lerin böyle bir işlevi vardır. Her sevmediğimiz programı da yayından kaldırılmasını isteyemeyiz. Her TV programı, ülkeyi parçalayacak, yıkacak gibi algılanmamalı.”
Çubukçu: ‘Güzel ve dahi’ yayından kalksın

Programın kadınları küçük düşürdüğü yönündeki iddiaları reddeden yapımcı Aksoy, “Niye kadınları küçük düşürsün? Maradona’yı bilmemek bir kadını neden düşürsün ki?” diye konuştu.
RTÜK’ten ‘Güzel ve Dahi’ye uyarı

Aksoy, “Yarışmaya katılanların seçimini nasıl yaptınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

ZEKİ OLMAKLA BİLGİLİ OLMAK AYRI ŞEYLERDİR
“Bu kız ve erkeklerin farklı ilgi alanları var. Rastgele seçmedik, ilan verip seçtik. Programa katılan kızlar zeki kızlar. Bir konuda uzman olup diğer konuları bilmemek çok kötü bir şey değil. Zeki olmakla bilgili olmak ayrı şeylerdir.”

Fatih Aksoy, programın 1-2 bölümü seyredildiğinde, konunun ne olduğunun daha iyi anlaşılacağını da sözlerine ekledi.